Het seniorenbeleid is – door de vergrijzing - een van de speerpunten van het gemeentelijk beleid in Kasterlee. Er is een groot behoeftenonderzoek aan de gang door en bij ouderen. De resultaten zullen bepalend zijn voor het verdere seniorenbeleid

Ingevulde enquêtes nodig

De enquêteurs zijn nu enkele weken bezig met het ronddelen van de enquêtes. Momenteel zijn 309 ingevulde enquêtes binnen. Om tot een representatief resultaat te komen heeft het OCMW 420 volledig ingevulde vragenlijsten nodig. Het OCMW zoekt dus nog 111 deelnemers. Een aantal personen zijn reeds gecontacteerd en hebben gezegd de vragenlijst nog te zullen bezorgen.

Privacy gegevens

Het OCMW kreeg van een aantal deelnemers reeds opmerkingen en vragen, vooral over de privacy van de gegevens. Hier wordt veel belang aan gehecht. Vanaf het moment dat de enquête in de blanco enveloppe wordt gestoken, is de anonimiteit verzekerd. De enquêteur geeft de blanco enveloppe af op het OCMW. Daar worden de vragenlijsten gesorteerd per leeftijdscategorie. Het enige wat op dit moment gecontroleerd wordt is de leeftijd en het geslacht. Zo kunnen ze bijhouden of voldoende enquêtes van elke categorie worden binnengebracht. De data zullen worden ingegeven door een persoon die geen kennis heeft van de adressenlijsten van de geselecteerde personen. Het beleid heeft interesse in de algemene elementen die uit het onderzoek naar voor komen. De individuele vragenlijsten worden niet door het beleid doorgenomen. De resultaten van de hele steekproef zullen de basis vormen om verdere beslissingen te nemen.

Aangezien een aantal lijsten niet volledig zijn ingevuld, kan het zijn dat in juli nog bijkomende senioren worden geselecteerd om deel te nemen.

Het OCMW wenst iedereen alvast te bedanken die de vragenlijst heeft ingevuld. Dankzij hen zullen het gemeentebestuur, de seniorenraad en alle betrokken partijen zicht krijgen op die elementen die belangrijk zijn voor de senior van Kasterlee, nu en in de toekomst.

Senioren die nog vragen hebben kunnen terecht bij Tinne Antonise, diensthoofd sociale dienst OCMW en onderzoekbegeleider, Tel. 014 55 83 21 – tinne.antonise@kasterlee.be.